SEO strategie voor de lange termijn: waarom is dit van belang?

Heb je een bedrijf en wil je online zichtbaar zijn? Dan is een SEO strategie onmisbaar! Hier en daar wat losse SEO werkzaamheden verrichten zonder echt plan heeft als gevolg dat je veel kansen laat liggen. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Maar waarom is een strategie voor de lange termijn nou zo belangrijk? Dat leggen we je uit in deze blog.  

Lees hier waarom een SEO strategie voor de lange termijn van belang is

Wat is een SEO strategie? Een SEO strategie is een plan waarin wordt aangegeven welke werkzaamheden verricht gaan worden om een bepaald doel te bewerkstelligen.

1. SEO kost tijd

De voornaamste reden waarom een SEO strategie voor de lange termijn van belang is, is dat SEO tijd kost. Het is helaas niet zo dat wanneer je een een nieuwe pagina op je website aanmaakt en er wat content op plaatst, dat deze pagina meteen zichtbaar is in de zoekmachines. Laat staan dat deze goed vindbaar is en leads genereert. Bovendien is autoriteit een belangrijk aspect van SEO en dit bouw je niet van de ene op de andere dag op. Dit kan soms wel maanden – zo niet jaren – duren.  Zorg daarom dat je overzichtelijk hebt wat wanneer gedaan moet worden en wanneer het daadwerkelijk is uitgevoerd. Meten = weten!  

2. De doelgroep is koning

Een andere reden waarom een strategie van belang is, is omdat het ook belangrijk is goed na te denken over welke content, je waar en wanneer deelt op jouw website. Hierbij wil je altijd jouw doelgroep in gedachte houden. Je hebt jouw website immers gemaakt voor jouw doelgroep en alle content die je erop gaat plaatsen, is ook voor jouw doelgroep bestemd. Ga dus na welke zoekwoorden jouw doelgroep gebruikt en welke vragen zij mogelijk stellen. Door middel van bijvoorbeeld blogs kun je hier dan op in spelen en antwoord op geven. 

3. SEO is veranderlijk

De algoritmes van de zoekmachines veranderen maar ook het zoekgedrag van mensen verandert continue. Blijf daarom de pagina’s op jouw website monitoren en optimaliseren waar nodig. Als er een blog of tekst is geschreven en deze staat online. Is het werk dus nog niet klaar. Gebruik SEO tools als Google Analytics en Google Search Console om in de gaten te houden hoe jouw website presteert en stuur bij waar nodig. 

Jouw SEO naar een hoger level

Dit zijn slechts enkele redenen waarom een SEO strategie voor de lange termijn onmisbaar is in jouw algehele online marketing strategie. We kunnen nog wel even doorgaan, maar voor nu laten we het even hierbij. Wil je meer weten of weten hoe een SEO strategie in jouw specifieke situatie kan zorgen voor een betere vindbaarheid? Of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!