Tegenargumenten genereren met ChatGPT

Geschreven door:
Niels Dirkse
Categorie:

Tegenargumenten genereren met ChatGPT

De kracht van tegenargumenten: hoe ChatGPT kritisch nadenkt over zwakke plekken in jouw verhaal.

Als mens hebben we het liefst altijd gelijk. En het is helemaal mooi als iedereen het met ons eens is. Maar in de praktijk werkt dat niet altijd zo! Zeker ook niet in zakelijke context, zoals sales. Daarbij is het heel belangrijk om te weten wat speelt bij iemand. Echter kan je niet in iemands hoofd kijken. Daarom is het handig om ChatGPT in te zetten om tegenargumenten te genereren. Dit kan je helpen je verhaal sterker te maken.

Vind gaten in jouw verhaal

Het is bij ChatGPT heel belangrijk dat je duidelijke instructies geeft. De kwaliteit van je input, is de kwaliteit van je output!

Voorbeeldprompt voor het genereren van tegenargumenten in ChatGPT

Stel een lijst op met de sterkste tegenargumenten tegen de belangrijkste punten van mijn verhaal over de tekst die ik hieronder plak. Maak gebruik van de meest overtuigende redeneringen en bewijs om mijn standpunt te weerleggen en alternatieve perspectieven geven die het tegenovergestelde beweren. Zorg dat je niet oppervlakkig antwoordt, en denk kritisch na over de zwakke plekken in mijn argumentatie.

Hieronder plak je de tekst die je wilt voorzien van tegenargumentatie. Een voorbeeld is als volgt:

“Mijn hoeslakens zijn de allerbeste. Ik produceer ze namelijk in Nederland”

Output

De output die ChatGPT geeft is onwijs handig:

Natuurlijk, hier zijn enkele mogelijke tegenargumenten tegen het verhaal dat jouw hoeslakens de allerbeste zijn omdat ze in Nederland worden geproduceerd:

  • Prijs: De prijs van jouw hoeslakens kan hoger zijn dan die van andere merken die vergelijkbare of betere kwaliteit bieden, wat een probleem kan zijn voor klanten.
  • Kwaliteit: Het feit dat jouw hoeslakens in Nederland worden geproduceerd, betekent niet noodzakelijk dat ze van betere kwaliteit zijn dan hoeslakens die elders worden geproduceerd.
  • Concurrentie: Er zijn mogelijk andere Nederlandse fabrikanten die vergelijkbare of betere hoeslakens produceren, wat betekent dat jouw merk niet uniek is in zijn soort.
  • Afkomst materialen: Hoewel jouw hoeslakens in Nederland zijn geproduceerd, kunnen de materialen die worden gebruikt om ze te maken elders vandaan komen en niet van dezelfde hoge kwaliteit zijn als de Nederlandse materialen.
  • Beschikbaarheid: Het feit dat jouw hoeslakens alleen in Nederland worden geproduceerd, kan betekenen dat ze niet overal verkrijgbaar zijn en dus minder toegankelijk voor potentiële klanten zijn

Wil je meer weten? Neem contact met ons op!

Gerelateerde berichten

Vond je deze blog interessant? Lees dan zeker ook onze andere artikelen.

Over de auteur

Foto van Niels Dirkse in portretmodus
Niels Dirkse

SEO-marketeer bij Nice to Lead You

Dit artikel met iemand delen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom SEO en Nice to Lead You.