Teksten samenvatten met ChatGPT

Geschreven door:
Niels Dirkse
Categorie:

Teksten samenvatten met ChatGPT

Tenzij het gaat om het lezen van fictieboeken, vind ik lang lezen zonde van mijn tijd. Daarom ben ik blij met de introductie van ChatGPT. Hiermee kan je namelijk heel eenvoudig teksten samenvatten waardoor je moeiteloos tot de kern van een tekst komt. Een lange essay in het kort samenvatten tot één alinea? Of sterker nog: één zin? Het kan allemaal! In dit artikel lees je er meer over.

Over ChatGPT en zijn werking

ChatGPT is een taalmodel dat is ontwikkeld door OpenAI. ChatGPT werkt op basis van Artificial Intelligence. Deze revolutionaire tool gebruiken wij bij Nice to Lead You als SEO-bureau al tijden om onze klanten nog beter te kunnen helpen.

Wat voor teksten kan je samenvatten?

Er bestaat een restrictie op het aantal tekens dat je ChatGPT kunt voeden. Je kunt bijvoorbeeld lange emails, nieuwsberichten, essays, columns of blogberichten samenvatten.

Hoe vat je een tekst samen?

Het is bij ChatGPT heel belangrijk dat je de juiste input geeft. Hoe concreter je bent, hoe beter je output. Daarom geef ik je onderstaand een code die bij mij erg goed werkt.

Prompt om een tekst samen te vatten met ChatGPT

Versie 1: Je bent op zoek naar de kern van deze tekst. Ik plak hieronder de tekst, en het is jouw taak om de primaire boodschap eruit te halen. Schrijf kort en bondig, en leg het mij uit in simpele taal.

Je zult aan de output zien dat je een lopende tekst te zien krijgt. Vat je een korte alinea samen? Dan kan het zo zijn dat de output net zo lang is als de alinea! In dat geval raad ik je versie 2 aan, waarbij we vragen om in bulletpoints antwoord te geven.

Versie 2: Je bent op zoek naar de kern van deze tekst. Ik plak hieronder de tekst, en het is jouw taak om de primaire boodschap eruit te halen. Schrijf kort en bondig, en leg het mij uit in simpele taal. Gebruik bulletpoints.

Conclusie

Je kan zien hoe gemakkelijk het is om teksten samen te vatten tot kortere stukken tekst. Wil je meer weten over de werking van ChatGPT en hoe het jou verder kan helpen? Neem dan contact met ons op via +316 135 12 770 of via niels@nicetoleadyou.nl.

Gerelateerde berichten

Vond je deze blog interessant? Lees dan zeker ook onze andere artikelen.

Over de auteur

Foto van Niels Dirkse in portretmodus
Niels Dirkse

SEO-marketeer bij Nice to Lead You

Dit artikel met iemand delen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom SEO en Nice to Lead You.