Eenvoudig infographics maken met Canva

Geschreven door:
Niels Dirkse
Categorie:

Eenvoudig infographics maken met Canva

Eenvoudig infographics maken? Dat doe je met Canva. Infographics zijn een onwijs handig om jouw boodschap over te brengen. Buiten dat een infographic een eyecatcher is op je website, is het ook aantrekkelijk om te delen via social media. Een infographic is dus een ideaal middel om mensen naar je website te krijgen. Wil je zelf aan de slag? Dan kun je eenvoudig infographics maken met Canva. Dankzij deze tool maak jij binnen no-time een infographic.

infographics maken in canva

Waarom zou je een infographic maken?

De term info + graphic maken samen het woord infographic. Via een infographic toon je informatie op een grafisch (aantrekkelijke) wijze. Een infographic is ideaal om zowel tekst en beeld te tonen. Het voordeel hiervan is dat je jouw informatie snel en duidelijk overbrengt.

Eenvoudig infographics maken met Canva

Je hoeft geen grafisch ontwerper te zijn of in te huren om een infographic op te stellen. Tegenwoordig heb je namelijk verschillende tools die je kunt gebruiken. Bij Nice to Lead You maken wij vaak gebruik van Canva. Dankzij Canva maak je je eenvoudig infographics of andere grafische uitingen.

Kan ik gratis infographics maken met Canva?

Ja, Canva heeft zowel een gratis als een betaalde variant. De gratis variant geeft je meer dan genoeg opties om jouw verhaal goed over te brengen. Ook bij Nice to Lead You maakten wij kortgeleden nog een infographic met Canva.

Een infographic van Canva – een voorbeeld

Infographic - online marketeer inhuren? Zo doe je dat (4 stappen)!

Infographic – online marketeer inhuren? Zo doe je dat (4 stappen)!

Sjablonen maken het gemakkelijk

Het fijne aan Canva is dat je gebruik kunt maken van verschillende sjablonen. In deze sjablonen bevindt zich ‘dummy-content’. Dit is fictieve tekst (of beeld) die je gemakkelijk kunt verwijderen en/of aanpassen. Het voordeel hieraan is dat je ontwerp eigenlijk al af is, maar dat je alleen nog maar de kleuren van je bedrijf kunt toepassen en de juiste afbeeldingen te selecteren.

Meer informatie

Ben jij op zoek naar manieren om de aandacht te trekken van jouw potentiële klanten? Neem dan contact op.

Niels Dirkse van Nice to Lead You

Neem contact op

Of bel +31613512770 voor meer informatie.

  Gerelateerde berichten

  Vond je deze blog interessant? Lees dan zeker ook onze andere artikelen.

  Over de auteur

  Foto van Niels Dirkse in portretmodus
  Niels Dirkse

  SEO-marketeer bij Nice to Lead You