Krijg leads via LinkedIn Lead Gen Forms

Geschreven door:
Niels Dirkse
Categorie:

Krijg meer leads via LinkedIn Lead Gen Forms

Wil jij meer via leads via LinkedIn? Dan kan je gaan adverteren en LinkedIn Lead Gen Forms inzetten. Lead Gen Forms van LinkedIn zijn prijzig, maar werken onwijs goed als je maar op één ding gefocust bent: conversies! Waarom werken deze ads zo goed? Hoe zien ze er precies uit? Zijn LinkedIn Lead Gen Forms ook geschikt voor jouw lead-generatie? In dit artikel lees je er alles over.

LinkedIn Lead Gen Forms - een conversie binnen 2 clicks

LinkedIn Lead Gen Forms – een conversie binnen 2 clicks

Adverteren op LinkedIn met de Marketing Solutions

Er zijn verschillende manieren om aan nieuwe business te komen. Zo kun je leads genereren via SEO of gebruik maken van social advertising. Zeker op LinkedIn zijn er veel advertentiemogelijkheden. Zo heb je de zogenaamde LinkedIn Marketing Solutions met verschillende oplossingen die je kunt inzetten. De verschillende soorten advertenties hebben ieder hun eigen doel en vind je in jouw campaign manager.

Zo kun je Text Ads inzetten om je organisatie zo veel mogelijk onder de aandacht te brengen. De kosten hiervan zijn relatief laag en de ads werken goed om je doelgroep scherp te krijgen, maar leads ga je er waarschijnlijk niet uithalen.

Om leads via LinkedIn te krijgen, is er een betere optie: LinkedIn Lead Gen Forms.

Wat zijn LinkedIn Lead gen Forms?

LinkedIn Lead Gen Forms vallen onder de gesponsorde content (native advertising) van de LinkedIn Marketing Solutions. Maak je gebruik van Lead Gen Forms? Dan kom je als adverteerder terecht in de LinkedIn feed van gebruikers. De advertenties worden zowel getoond op desktop (linkedin.com) als op mobiel via de App Store of Google Play Store.

Hoe zien LinkedIn Lead Gen Forms eruit?

Een gebruiker ziet in zijn of haar feed gesponsorde content. Hieronder tref je een voorbeeld van een Lead Gen Form.

Voorbeeld van een single image LinkedIn Lead Gen Form

Voorbeeld van een single image LinkedIn Lead Gen Form

Nadat de LinkedIn-gebruiker op de Call-to-Action – “Downloaden” in dit geval – klikt, krijg je het volgende te zien.

Je ziet dat LinkedIn alle gebruikersinformatie automatisch heeft ingevuld. Alleen het e-mailadres is handmatig te wijzigen.

Voorbeeld van het formulier van een LinkedIn Lead Gen Form

Bij het klikken op ‘verzenden’, dan worden de gegevens van de gebruiker doorgezet naar de adverteerder.

Kosten van Linkedin Lead Gen Forms

Maak je borst maar nat! De kosten om leads via deze formulieren te genereren zijn namelijk fors. Je moet niet gek opkijken als je minstens 10 euro betaalt per klik (Cost Per Click).

Belangrijk: cost per lead gaat hier helaas niet op. Je betaalt namelijk niet per lead, maar per click op de advertentie. Calculeer deze kosten van te voren in bij je online marketingbudget. Het is namelijk niet zeker of iemand na het klikken op de advertentie zijn gegevens achterlaat. Dus stel dat je 100 clicks krijgt op je advertentie, dan betaal je deze clicks maar is de kans aanwezig dat er nog steeds een hoop mensen afhaken.

Wat communiceer je in de LinkedIn Lead Gen Forms?

Ga eens bij jezelf na: geef jij zomaar je contactgegevens (op LinkedIn) weg? Nee! Je doet dit waarschijnlijk alleen wanneer je er iets voor terugkrijgt. Dit roept de vraag op: wat voor boodschap plaats je in de LinkedIn Lead Gen Forms? Mijn advies is: geef iets gratis weg en deel waardevolle content! Deel bijvoorbeeld:

  • Whitepapers
  • E-books
  • Mogelijkheid tot aanmelden voor een event of nieuwsbrief
  • Korting

De kosten van LinkedIn Lead Gen Forms zijn hoog. Maar zet je de ads slim in? Dan betalen ze zich ruimschoots terug.

Het targetten van je doelgroep kan heel specifiek

In de online b2b-marketing is het niet altijd eenvoudig om leads te verkrijgen. Het voordeel van adverteren via LinkedIn is dat je ontzettend veel mogelijkheden hebt qua targeting. Je kunt dus héél specifiek je beoogde doelgroep definiëren.

Binnen LinkedIn Marketing Solutions heb je voldoende mogelijkheden om je statistieken te analyseren en de ads te verbeteren.

Haal het maximale uit de forms met A/B-tests

Omdat de kosten dus vrij hoog zijn, is het van belang de formulieren zo optimaal mogelijk te gebruiken. Om dit zo goed mogelijk te doen, kun je testen en analyseren door gebruik te maken van A/B-tests. Je maakt 1 advertentie (Advertentie A) en kopieert die vervolgens (Advertentie B). Advertentie B laat je verschillen op één variabele, zoals de titel of afbeelding.

Let op! Je kunt er ook voor kiezen om meerdere variabelen aan te passen. Dan is het echter wel lastig te achterhalen welke aanpassing heeft gezorgd voor eventueel meer of minder clicks.

Je maakt dus twee LinkedIn Lead Gen Forms advertenties die je gelijktijdig laat lopen. Als je voldoende data hebt verzameld, trek je conclusies en voer je verbeteringen door aan het beste ontwerp. Presteert Advertentie B beter dan Advertentie A? Pak Advertentie B en probeer opnieuw een onderdeel te verbeteren! Dit proces herhaal je continu zodat jij de meest effectieve leads via LinkedIn Lead Gen Forms binnenkrijgt.

Voorbeeld A/B-test in een LinkedIn Lead Gen Form

Op welke van onderstaande ads zou jij klikken? Beweeg je muis/cursor van links naar rechts om de verschillen tussen de voorbeeld a/b-tests te zien.

LinkedIn Lead Gen Form A/B testLinkedIn Lead Gen Form A/B test

Het grote voordeel van Lead Gen Forms

Het grote voordeel van Lead Gen Forms op LinkedIn is dat de gebruiker binnen 2 clicks kan converteren. De conversie vindt dus plaats op LinkedIn. De gebruiker verlaat het platform dus niet, waardoor de drempel om het formulier te verzenden erg laag is.

Wanneer je iemand doorstuurt naar een landingspagina op je eigen website, kan het zo maar zijn dat je website langzaam laadt of niet aan de verwachting voldoet met als gevolg dat iemand afhaakt.

Er zijn nog meer voordelen

  • Specifieke b2b targeting mogelijkheden

Op LinkedIn heb je de mogelijkheid om de advertentie specifiek te targetten op onder andere functietitel, skills, groepen en bedrijven

  • Laagdrempelig

Doordat de gegevens al zijn ingevuld in het formulier, hoeft de gebruiker zelf (bijna) niets meer in te vullen. Dit scheelt vooral veel wanneer de gebruiker zijn mobiel gebruikt.

Nadelen van de Lead Gen forms

  • Relatief hoge kosten

Vergeleken met de kosten van adverteren op andere social media kanalen zijn de kosten relatief hoog. Om dit nadeel meteen wat te ontkrachten: de leads zijn hoogstwaarschijnlijk wel van hogere kwaliteit omdat je heel specifiek kunt targetten.

  • LinkedIn hanteert een minimumbudget van EUR 10,- per dag
  • Het is een selfservice platform

LinkedIn ondersteunt niet veel bij het adverteren. Je kunt dus weinig hulp verwachten. Wel heeft LinkedIn onderstaande video over de Lead Gen Forms gemaakt:

Conclusie LinkedIn Lead Gen Forms

LinkedIn Lead Gen Forms werken onwijs goed om mensen te laten converteren. Heb jij als doel om zo veel mogelijk leads binnen te krijgen? Dan is het een geweldige manier om dit voor elkaar te krijgen. Zorg dat je continu blijft testen en de resultaten en kosten nauw in de gaten houdt om zo het meest uit deze lead generator te halen.

Wil jij ook leads via LinkedIn Lead Gen Forms?

Heb jij nog vragen over het inzetten van LinkedIn Lead Gen Forms? Dan kun je natuurlijk de handleiding van LinkedIn doorlezen. Je kunt ook contact opnemen met Nice to Lead You. Wij leiden je graag op het pad naar meer leads!

Niels Dirkse van Nice to Lead You

Laat hieronder je gegevens achter!

Of bel +31613512770 voor meer informatie.