Wil je goed gevonden worden in de zoekmachines door jouw doelgroep? Maar weet je niet waar jouw potentiële klant naar zoekt in zoekmachines en met welke zoekwoorden? Dan is een goed SEO zoekwoorden onderzoek als basis voor jouw SEO strategie onmisbaar. Het is namelijk van belang de juiste zoekwoorden te kiezen voor jouw strategie om zo de meeste kans te maken om hoger in de zoekresultaten te verschijnen. Nice to Lead You helpt jou de juiste zoekwoorden te vinden voor jouw bedrijf!

Wat is SEO zoekwoorden onderzoek?

SEO zoekwoorden onderzoek, of keyword onderzoek, is het proces van het vinden en analyseren van de woorden (short tail zoekwoorden) en zinnen (long tail zoekwoorden) die mensen gebruiken om te zoeken naar jouw producten of diensten.

Deze zoekwoorden kies je op basis van onder andere:

  • Zoekvolume – hoe veel mensen zoeken naar de zoektermen(combinatie)?
  • Concurrentiescore – hoe ‘ranken’ jouw concurrenten?

Door te achterhalen welke zoekwoorden mensen gebruiken, kun je jouw website beter optimaliseren, beter gevonden worden en meer website bezoekers trekken.

Wil je goed gevonden worden in de zoekmachines door jouw doelgroep? Maar weet je niet waar jouw potentiële klant naar zoekt in zoekmachines en met welke zoekwoorden? Dan is een goed SEO zoekwoorden onderzoek als basis voor jouw SEO strategie onmisbaar. Het is namelijk van belang de juiste zoekwoorden te kiezen voor jouw strategie om zo de meeste kans te maken om hoger in de zoekresultaten te verschijnen. Nice to Lead You helpt jou de juiste zoekwoorden te vinden voor jouw bedrijf! Wat is SEO zoekwoorden onderzoek? SEO zoekwoorden onderzoek, of keyword onderzoek, is het proces van het vinden en analyseren van de woorden (short tail zoekwoorden) en zinnen (long tail zoekwoorden) die mensen gebruiken om te zoeken naar jouw producten of diensten. Deze zoekwoorden kies je op basis van onder andere: Zoekvolume – hoe veel mensen zoeken naar de zoektermen(combinatie)? Concurrentiescore – hoe ‘ranken’ jouw concurrenten? Door te achterhalen welke zoekwoorden mensen gebruiken, kun je jouw website beter optimaliseren, beter gevonden worden en meer website bezoekers trekken.

SEO zoekwoorden onderzoek uitbesteden

Waarom is dit onderzoek belangrijk voor mijn website?

Een keyword onderzoek is belangrijk voor jouw website omdat het dus achterhaalt hoe mensen zoeken wanneer ze zoekmachines gebruiken. Met de inzichten van zo’n onderzoek kun je de inhoud van jouw website aanpassen om beter te voldoen aan de behoeften van jouw doelgroep. Doe je dit niet? Dan loop je veel kansen mis! Je bent dan eigenlijk aan het gokken welke woorden en woordcombinaties jouw doelgroep gebruikt en misschien zit je er wel helemaal naast en gebruik je de verkeerde woorden. Dan heb je al het werk voor niks gedaan. Dat zou zonde zijn!

Het uitbesteden van een zoekwoorden onderzoek is dus een verstandige investering. Je bespaart namelijk veel tijd en moeite want zonder de juiste SEO tools en kennis van SEO is het een hoop werk.

Wanneer besteed je een onderzoek beter niet uit?

Er zijn ook een paar gevallen waarin het niet gunstig is om een keyword onderzoek uit te besteden:

  • Als je producten of diensten verkoopt die in een hele specifieke niche vallen. In dit geval is de doelgroep hoogstwaarschijnlijk erg klein en zijn de zoekwoorden ontzettend beperkt. Vaak weet je dan al wel op welke trefwoorden jouw ideale klanten zoeken.
  • Als je veel ervaring hebt met SEO en zoekwoorden onderzoeken. Dan is het misschien niet nodig om dit uit te besteden.
waarom zoekwoorden onderzoek wel of niet uibesteden Nice to Lead You

Hoe werkt het uitbesteden van SEO zoekwoorden onderzoek?

Wanneer wij voor jou een keyword onderzoek gaan uitvoeren, doorlopen we een aantal stappen:

  1. We gaan met jou in gesprek zodat wij een goed beeld krijgen van jouw bedrijf, de producten of diensten én natuurlijk de doelgroep.
  2. Vervolgens bekijken we met onze SEO tools wat jouw website op SEO vlak nu presteert.
  3. Dan gaan we aan de slag met het daadwerkelijke onderzoek. We maken in een bestand een overzicht van de pagina’s op jouw website met daarbij de gekozen zoekwoorden met de bijbehorende zoekvolumes.

Wist je dat? Je niet altijd de zoekwoorden moet kiezen met de hoogste zoekvolumes? Deze zoekwoorden hebben vaak veel concurrentie waardoor het voor wat kleinere websites met minder autoriteit lastig kan worden op deze zoekwoorden gevonden te worden in de zoekmachines.

Op basis van dit onderzoek kunnen we je ook helpen met het schrijven van de juiste teksten, het maken van SEO rapportages over de prestaties van jouw website en we kunnen vervolgens op basis hiervan optimalisaties uitvoeren. Dan heb je jouw hele SEO optimaal geregeld!

Kosten SEO zoekwoorden onderzoek uitbesteden

Nice to Lead You biedt verschillende SEO diensten die jou helpen jouw online vindbaarheid te verbeteren. Een van deze diensten is dus een SEO zoekwoorden onderzoek. Zo’n onderzoek is belangrijk omdat het je dus in staat stelt om jouw website gericht te optimaliseren voor de juiste zoekwoorden. Op de lange termijn scheelt dit een hoop tijd en geld. De kosten van zo’n onderzoek hangen af van de grootte van jouw website en van de hoeveelheid pagina’s waar we het onderzoek voor gaan uitvoeren. Wil je weten wat het jou kost? Neem dan contact op!

uitbesteden van SEO zoekwoorden onderzoek

SEO uitbesteden

Een zoekwoorden onderzoek is dus ontzettend belangrijk! Het is de basis van een SEO strategie voor de lange termijn. Maar als je echt succesvol wilt zijn met SEO, moet je dus meer doen dan alleen onderzoek doen. Het is ook van belang dat je met de inzichten aan de slag gaat. Zo is het namelijk de bedoeling dat je op de juiste wijze de pagina’s op jouw website optimaliseert voor gevonden zoekwoorden. Dit doe je onder andere door kwalitatief hoogwaardige content te plaatsen. Maar ook het optimaliseren van afbeeldingen, URL’s, links en titels en meta beschrijvingen horen hierbij. Nice to Lead You kan je helpen bij alle facetten rondom het uitbesteden van SEO.

Neem vandaag de eerste stap naar een gedegen SEO strategie!

Als je niet zeker weet waar te beginnen met jouw SEO, dan is het uitbesteden van het zoekwoorden onderzoek een goed idee. Nice to Lead You helpt jou de juiste zoekwoorden te vinden en op weg te gaan naar SEO succes. Benieuwd wat we precies voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact op door onderstaand formulier in te vullen of bel meteen naar +31613512770 voor meer informatie.