Hoe bepaalt Google of een website relevant is? Daar liggen Google ranking factoren aan ten grondslag. Er zijn veel Google ranking factoren die bepalen hoe hoog een website verschijnt in de resultaten pagina van de zoekmachine (SERP). We gaan drie van de belangrijkste bespreken: content, autoriteit en techniek. Google kijkt naar al deze factoren bij het bepalen van de plaats van een website. Als je je richt op deze Google ranking factoren, ben je goed op weg om jouw SEO te verbeteren! Maar welke is eigenlijk de belangrijkste van de drie? Lees snel verder!

De belangrijkste SEO factoren

  • Content is de sleutel: zorg dat je waardevolle informatie op de website plaatst die mensen willen lezen;
  • Autoriteit is ook belangrijk: zorg dat goede websites naar jouw website linken;
  • Techniek is essentieel: zorg dat jouw website correct is gecodeerd en de richtlijnen van Google volgt.

Maar welke factor is het belangrijkst?

Focus op alle drie voor een optimale vindbaarheid

Als je echt een goed scorende website wilt, moet je je op alle drie de factoren richten. Google kijkt namelijk dus naar al deze factoren bij het bepalen van de plaats van een website. Als je je richt op slechts één Google ranking factor, kun je enige verbetering zien, maar als je je richt op alle drie, ga je de beste resultaten zien!

Meer weten over de zoekmachine zelf? Lees hier hoe Google precies werk!

Content is nog steeds de belangrijkste Google ranking factor

Maar als we echt zouden moeten kiezen: is content toch de belangrijkste factor. Het maakt hiervoor niet uit hoeveel Google hun algoritme verandert. Boeiende content blijft altijd belangrijk.

Dit betekent dat je je altijd moet richten op het creëren van hoogwaardige, waardevolle content die mensen ook echt willen lezen. Google is op zoek naar websites die een goede gebruikerservaring bieden en een deel daarvan is het bieden van informatieve en nuttige content.

Dit neemt niet weg dat de overige twee factoren, autoriteit en techniek, nog steeds essentieel zijn voor een goede ranking.

belangrijkste SEO factoren

Autoriteit: krijg links van gerenommeerde websites

Google wil zien dat er naar jouw website gelinkt wordt door andere goede websites. Richt je dus niet op schimmige ‘linkdirectory’-websites! Door je op goede, betrouwbare hyperlinks te richten, weet Google dat jouw website betrouwbaar is en het waard is om hoog in de zoekresultaten te komen.

De beste manier om backlinks van andere websites te krijgen, is om goede content te creëren waar mensen naar willen linken. Je kunt ook andere websites benaderen en hen vragen om naar jouw content te linken. Maar zorg dat je alleen websites benadert die relevant zijn voor jouw niche!

Techniek: volg Google’s richtlijnen

Dit betekent simpelweg dat je zorgt dat jouw website correct is gecodeerd en de richtlijnen van Google volgt. Google wil zien dat jouw website goed ontworpen is en makkelijk te gebruiken is.

Je kunt jouw techniek verbeteren door te zorgen dat jouw website responsive is (zodat deze werkt op alle apparaten), snel laadt en gemakkelijk te navigeren is. Je moet ook zorgen dat al jouw pagina’s geoptimaliseerd zijn voor het zoekalgoritme van Google.

Alle drie de Google ranking factoren zijn belangrijk

Zoals je kunt zien, zijn alle drie de Google ranking factoren belangrijk als je de SEO van jouw website wilt verbeteren. Content is nog steeds de belangrijkste factor, maar autoriteit en techniek zijn ook essentieel. Richt je op het creëren van content van hoge kwaliteit, het bouwen van links van goede websites en zorg ervoor dat jouw website goed is ontworpen en de richtlijnen van Google volgt. Als je dit allemaal doet, ga je een grote verbetering zien in de Google ranking van jouw website!

SEO uitbesteden

Heb je geen trek om je bezig te houden met de Google ranking factoren? Overweeg dan je SEO uit te besteden. Op die manier hoef je zelf niet constant op de hoogte te blijven van de laatste SEO-ontwikkelingen en kan je je met een gerust hart focussen op je dagelijkse business. Meer weten? Neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Laat je gegevens achter

Of bel +31613512770 voor meer informatie.