WordPress voor SEO

Geschreven door:
Niels Dirkse
Categorie:

Als je een website hebt, is het belangrijk om het juiste content management systeem (CMS) te kiezen. Wij van Nice to Lead You zijn fan van WordPress. WordPress is een CMS wat bekend staat om zijn gebruiksvriendelijkheid en allerlei mogelijkheden om je website SEO-technisch te optimaliseren. 

Wat is WordPress?

WordPress is dus een content management systeem (CMS). Simpel gezegd is het een tool waarmee jij jouw website, blog of webshop kunt bouwen en onderhouden.

Hoe helpt WordPress bij SEO?

WordPress is goed voor SEO omdat het een snel en lichtgewicht platform is. Een snelle website is belangrijk om hoog te scoren in de resultatenpagina’s van zoekmachines (SERP’s). Bovendien zijn de vele thema’s die je kunt downloaden ook gebruiksvriendelijk. Google geeft ook de voorkeur aan websites die mobielvriendelijk en responsive zijn. Ook hier voldoen de meeste WordPress thema’s aan. Je kunt de snelheid van je website verder verbeteren door bijvoorbeeld een caching plugin te gebruiken en je afbeeldingen te optimaliseren.

SEO content beheren

Als het gaat om het regelen van je SEO-content, kun je met WordPress gemakkelijk titeltags en metabeschrijvingen toevoegen aan je pagina’s en berichten. Je kunt ook aangepaste permalinks maken die je belangrijkste zoekwoorden bevatten. Dit zijn allemaal belangrijke factoren om hoog te scoren in Google.

Als je bovendien een SEO-plugin zoals Yoast SEO of RankMath installeert, krijg je nog meer controle over je SEO-content. Deze plugins helpen je ook met andere aspecten van on-page SEO optimalisatie, zoals het maken van XML sitemaps die je kunt inlezen in Google Search Console.

De voordelen van WordPress

  • WordPress is gratis
  • Het is enorm populair
  • Het is makkelijk om te leren gebruiken
  • Je website laadt snel
  • Je kunt gemakkelijk SEO content toevoegen en aanpassen
  • Je kunt plug-ins gebruiken om nuttige functies aan WordPress toe te voegen

Wat vinden wij van WordPress voor SEO?

niels dirkse

Niels Dirkse: Zoals we al aangaven zijn wij fan van WordPress. Wij werken het liefst met dit platform. We kunnen alle belangrijke SEO aspecten beheren en aanpassen van een website zodat onze klanten hoog scoren in Google. En daar draait het natuurlijk om!

Conclusie

Ja – WordPress is dus goed voor SEO. Het is een snel platform dat gemakkelijk te gebruiken en aan te passen is. Bovendien zijn er een hoop plugins beschikbaar om je te helpen met alle aspecten van on-page optimalisatie. Dus als je op zoek bent naar een CMS dat je helpt hoger te scoren in de zoekmachine, dan is WordPress een hele goede optie. Wil je meer weten over hoe WordPress jouw kan hepen? Neem dan contact met ons op!

Over de auteur

Foto van Niels Dirkse in portretmodus