Door Geplaatst op: 28 juli 2023Categorieën:

Case: Van advertentiecrisis tot SEO-triomf

Een race tegen de klok

Online marketing kan net zo grillig zijn als Nederlandse herfstweer. Wat doe je bijvoorbeeld als Google van de ene op de andere dag besluit dat je niet meer mag adverteren (SEA) op jouw dienst en je volledige leadgeneratie stil kom te liggen? Dit overkwam een vooraanstaande organisatie in de verslavingszorg, Ze wendden zich tot Nice to Lead You. Dit is het verhaal van hun uitdaging, onze aanpak, en de uiteindelijke triomf.

De klant

Onze klant, een vooraanstaande verslavingszorgorganisatie met filialen in binnen- en buitenland, had hun volledige online marketingstrategie opgehangen aan Google Ads. Door te adverteren met verslavingsgerelateerde zoekwoorden en te werken met specifieke landingspagina’s, genereerden ze leads en begeleidden ze mensen naar herstel.

Echter, toen Google in 2018 hun advertentiebeleid omgooide, kwam de organisatie aan de rand van de afgrond te staan. Het Google-advertentieplatform waarop ze steunden, liet hen vallen als een baksteen.

Een SEO-business case was geboren.

De uitdaging

Het plotselinge verlies van websiteverkeer, veroorzaakt door een wijziging in Google’s advertentiebeleid, stelde de organisatie voor een enorme uitdaging. Het uitblijven van verkeer betekende niet alleen een drastische daling van de bezetting in hun behandelcentra, maar ook een bedreiging voor de continuïteit van hun diensten op lange termijn. In hun zoektocht naar oplossingen schakelden ze de hulp in van zeven SEO-marketeers, waaronder Niels Dirkse van Nice to Lead You.

Drastische daling van websitebezoekers

De eerste en belangrijkste uitdaging was het abrupte verlies van hun primaire marketingstrategie. De organisatie kon niet langer adverteren met verslavingsgerelateerde zoekwoorden, waardoor hun websiteverkeer dramatisch afnam.

Een snelle ommekeer was noodzakelijk

Gezien de aard van hun dienstverlening, was een snelle ommekeer cruciaal. De contactaanvragen die binnenkwamen, werden door een gericht team van professionels (vaak voormalig verslaafde mensen) telefonisch opgevolgd. Deze mensen kwamen zonder werk te zitten.

Het vinden van de juiste SEO-partners

Van de zeven SEO-marketeers die oorspronkelijk waren ingeschakeld, bleven er uiteindelijk maar twee over. Het vinden van de juiste partners voor deze uitdaging was een uitdaging.

Niet iedere marketeer beschikte over de juiste vaardigheden. De teksten moesten prettig te lezen zijn voor de websitebezoekers, anderzijds moesten de teksten inhoudelijke diepgang bieden om aan de richtlijnen van Google en de (zoek)vraag te voldoen.

Overgang van Google Ads naar SEO

Een belangrijke uitdaging was de overgang van een advertentie-gebaseerde aanpak (Google Ads) naar een SEO-gebaseerde strategie. Dit vereiste niet alleen een shift in het meten van (SEO) KPI’s, maar ook om technische kennis om de content SEO-technisch goed op de website te implementeren. Ook werd een diepgaand begrip van de doelgroep steeds belangrijker in deze content-gedreven SEO-aanpak, evenals het opschalen van de capaciteit om snel relevante content te ontwikkelen.

Behouden van continuïteit in dienstverlening

Ten slotte was een van de belangrijkste uitdagingen het behouden van de continuïteit van de dienstverlening. Zonder voldoende bezetting in hun behandelcentra, zouden ze hun missie om mensen te helpen herstellen van verslaving niet kunnen voortzetten.

De missie was duidelijk: het digitale tij moest worden gekeerd, en snel! De toekomst van de organisatie stond op het spel, en ze hadden een snelle, effectieve SEO-strategie nodig om het tij te keren.

Onze aanpak

Resultaten

Met onze flexibele aanpak en diepgaande kennis van SEO, hebben we de klant snel kunnen helpen in deze uitdagende tijd. We hebben relevante content gemaakt en deze efficiënt op de website ingevoegd, waardoor het websiteverkeer – na een kleine, verwachte dip – stabiel bleef en de behandelcentra gevuld bleven met cliënten.

Wat leren we hiervan?

  1. Zorg dat je nooit volledig afhankelijk bent van één marketingkanaal.
  2. Nice to Lead You is in staat om klanten zelfs door de meest complexe SEO-uitdagingen te navigeren!

 

4

maanden voordat het SEO-verkeer op peil was van de Google Ads

2

SEO-marketeers bleken geschikt voor de job, waaronder wij!

98

unieke pagina’s aan ontwikkelde content

Klaar om te domineren in de zoekmachines?

Wij maken jou een autoriteit voor Google en klanten

Wij maken van jouw website een autoriteit in Google door middel van ijzersterke content. Ben je benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!