Door Geplaatst op: 28 juli 2023Categorieën:

Case: Van SEO-beginner tot expert: Een succesverhaal van consultancybedrijf

SEO implementatie en kennisoverdracht

Wanneer je als bedrijf merkt dat je online aanwezigheid ver ondermaats is, wil je daar natuurlijk actie op ondernemen. Dat gold ook voor een groeiend consultancybedrijf dat op zoek was naar manieren om hun online zichtbaarheid te vergroten. Ze hadden dringend een SEO-expert nodig, en Nice to Lead You werd ingevlogen voor de klus. Het doel? Ontdekken waar de SEO-kansen lagen, directe verbeteringen toepassen en uiteindelijk het bedrijf begeleiden naar zelfstandigheid in hun SEO-beleid.

De klant

Onze klant, een consultancybedrijf gevestigd in Den Haag, had op het moment van ons eerste contact zeven fulltime medewerkers in dienst. Als een goed presterende en groeiende onderneming, was de bedrijfswebsite een belangrijk onderdeel van hun activiteiten. Echter, voor elke aanpassing aan de website waren ze afhankelijk van hun websitebureau. Dit zorgde voor een gebrek aan flexibiliteit en controle die cruciaal waren voor hun groeiambities.

De uitdaging

Gebrek aan interne SEO-kennis

Het bedrijf had geen medewerkers in dienst met voldoende SEO-kennis om de online zichtbaarheid van het bedrijf te vergroten. De directeur, wiens agenda al vol was, probeerde de marketingtaken te beheren, maar dit was verre van ideaal.

Noodzaak van snelle resultaten

Gezien de competitieve aard van de consultancybranche, was er een dringende noodzaak om snel resultaten te zien. Dit betekende dat ze een SEO-specialist nodig hadden die snel verbeteringen kon aanbrengen en direct een verhoging van het websiteverkeer en de online zichtbaarheid kon realiseren.

Ontbreken van een gestructureerde SEO-strategie

Het bedrijf had geen duidelijke of gestructureerde SEO-strategie. Dit hield in dat ze niet alleen hulp nodig hadden bij het implementeren van SEO-best practices, maar ook bij het opstellen van een strategie die hen in staat zou stellen om consistent goede resultaten te behalen.

Behoefte aan interne SEO-vaardigheden voor de toekomst

Terwijl het inhuren van een extern SEO-bureau voor onmiddellijke verbeteringen een oplossing op korte termijn was, wilde het bedrijf ook zorgen voor duurzame groei. Daarom hadden ze behoefte aan SEO-training en kennisoverdracht om ervoor te zorgen dat hun interne team uiteindelijk de SEO-strategie zelfstandig kon voortzetten.

Onze aanpak

Resultaten

De resultaten waren bijna onmiddellijk zichtbaar. Het bedrijf zag een gestage groei in hun online bezoekersaantallen. Door de succesvolle resultaten, besloot het bedrijf intern om een eigen marketingafdeling op te zetten, met de door ons opgeleide medewerkers als drijvende kracht achter hun SEO-beleid. Het bedrijf heeft sindsdien een indrukwekkende groei doorgemaakt. Hoewel we onze dagelijkse betrokkenheid hebben verminderd, blijven we als vertrouwde adviseurs meedenken. We ontvingen onlangs nog een email waarin ze ons bedankten voor onze bijdrage aan succes.

75%

stijging van het organisch zoekverkeer in 3 maanden

+26

top-10-posities op relevante zoektermen

45

unieke pagina’s aan ontwikkelde content

Klaar om te domineren in de zoekmachines?

Wij maken jou een autoriteit voor Google en klanten

Wij maken van jouw website een autoriteit in Google door middel van ijzersterke content. Ben je benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!