Zoekwoordenonderzoek

Het begin van een succesvolle SEO-strategie

In de wereld van Search Engine Optimization (SEO) is zoekwoordenonderzoek de onmisbare stap op jouw weg naar online vindbaarheid. Goed zoekwoordenonderzoek helpt je inzichtelijk te maken waar jouw doelgroep naar zoekt en toont waar je over kunt schrijven. Bij Nice to Lead You specialiseren we ons in op maat gemaakt zoekwoordenonderzoek dat nauw aansluit op jouw unieke behoeften en doelstellingen.

Wat is zoekwoordenonderzoek?

SEO zoekwoorden onderzoek, of keyword onderzoek, is het proces van het vinden en analyseren van de woorden (short tail zoekwoorden) en zinnen (long tail zoekwoorden) die mensen gebruiken om te zoeken naar jouw producten of diensten.

Nice to Lead You Nice to Lead You

De kracht van een goed zoekwoordenonderzoek

In de wereld van SEO is zoekwoordenonderzoek geen extraatje, maar een noodzaak. Om online gevonden te worden, moet je precies begrijpen wat jouw potentiële klanten zoeken. Dit is waar ons zoekwoordenonderzoek om de hoek komt kijken.

Zoekwoordenonderzoek gebruiken wij om

  • Te ontdekken welke woorden en zinnen mensen in zoekmachines typen.

Dit gaat veel verder dan alleen het vinden van woorden met hoge zoekvolumes. Hier komt veel meer bij kijken. Want een zoekwoord kan wel een hoog zoekvolume hebben, maar het is ook belangrijk om te kijken naar de concurrentie en relevantie.

  • Een content plan te maken

Op basis van de gevonden zoekwoorden weten we precies waar we over kunnen schrijven en wat de doelgroep wil lezen.

  • Een websitestructuur te creëren

Door het zoekwoordenonderzoek weten we welke onderwerpen belangrijk zijn en kunnen we bepalen welke hoofdpagina’s en onderliggende pagina’s we moeten creëren.

Afhankelijk van jouw huidige website bepalen we welke zoekwoorden interessant zijn. Heb je veel of weinig pagina’s? Hoe scoor je nu in de zoekmachines? Hoe zit het met de technische SEO? Onder andere deze vragen beantwoorden we om de juiste zoekwoorden te bepalen.

Nicetoleadyou 6003823 rotated Nice to Lead You

Zoekwoordenonderzoeken, helemaal aangepast op jouw doelen

We voeren geen standaard zoekwoordenonderzoek uit. We stemmen elk onderzoek specifiek af op jouw bedrijf, website en industrie. Of je nu een start-up bent die zijn online zichtbaarheid wil vergroten, een middelgroot bedrijf dat zijn organische zoekprestaties wil verbeteren, of een groot bedrijf dat zijn SEO-strategie wil aanscherpen – wij leveren precies wat je nodig hebt.

Elke website, elke doelgroep en elke branche is uniek, en zo is dus ook elk zoekwoordenonderzoek dat we uitvoeren. Ons zoekwoordenonderzoek biedt een uitgebreid overzicht van de zoektermen die jouw potentiële klanten gebruiken. We analyseren niet alleen de meest populaire zoekwoorden, maar ook de long-tail zoekwoorden die specifiek zijn voor jouw branche en doelgroep.

Vaak houden we ook interviews met jou en/of je collega’s. Op die manier krijgen we unieke input die het zoekwoordenonderzoek naar een hoger niveau brengt en creëren we een SEO-strategie voor duurzame online groei.