Case: Van advertentiecrisis tot SEO-triomf

Een race tegen de klok

Online marketing kan net zo grillig zijn als Nederlandse herfstweer. Zeker als Google – de vuurtoren van het internet – plotseling besluit de regels te wijzigen. Dan kan je marketingstrategie snel in ruig water belanden. Dat overkwam een vooraanstaande organisatie in de verslavingszorg, toen Google hun advertentiemogelijkheden aanzienlijk beperkte. Ze wendden zich tot Nice to Lead You. Dit is het verhaal van hun uitdaging, onze aanpak, en de uiteindelijke triomf.

Nice to Lead You

De klant

Onze klant, een vooraanstaande verslavingszorgorganisatie met filialen in binnen- en buitenland, had hun volledige online marketingstrategie opgehangen aan Google Ads. Door te adverteren met verslavingsgerelateerde zoekwoorden en te werken met specifieke landingspagina’s, begeleidden ze mensen naar herstel. Echter, toen Google in 2018 hun advertentiebeleid omgooide, kwamen ze aan de rand van een afgrond te staan. Het platform waarop ze steunden, liet hen vallen als een baksteen.

De uitdaging

Het plotselinge verlies van websiteverkeer, veroorzaakt door een wijziging in Google’s advertentiebeleid, stelde de organisatie voor een enorme uitdaging. Het uitblijven van verkeer betekende niet alleen een drastische daling van de bezetting in hun behandelcentra, maar ook een bedreiging voor de continuïteit van hun diensten op lange termijn. In hun zoektocht naar oplossingen schakelden ze de hulp in van zeven SEO-marketeers, waaronder Niels van Nice to Lead You.

Het verliezen van de primaire marketingstrategie

De eerste en belangrijkste uitdaging was het abrupte verlies van hun primaire marketingstrategie. Door de wijziging in Google’s advertentiebeleid konden ze niet langer adverteren met verslavingsgerelateerde zoekwoorden, waardoor hun websiteverkeer dramatisch afnam.

Een snelle ommekeer was noodzakelijk

Gezien de aard van hun dienstverlening, was een snelle ommekeer cruciaal. Elke dag zonder voldoende websiteverkeer betekende een verloren dag voor potentiële cliënten die op zoek waren naar hulp.

Het vinden van de juiste SEO-partners

Van de zeven SEO-marketeers die oorspronkelijk waren ingeschakeld, bleven er uiteindelijk maar twee over. Het vinden van de juiste partners voor deze uitdaging was een uitdaging.

Overgang van Google Ads naar SEO

Een belangrijke uitdaging was de noodzakelijke overgang van een advertentie-gebaseerde aanpak (Google Ads) naar een SEO-gebaseerde strategie. Dit vereiste niet alleen technische expertise, maar ook een diep begrip van de doelgroep en de capaciteit om snel relevante content te ontwikkelen.

Behouden van continuïteit in dienstverlening

Ten slotte was een van de belangrijkste uitdagingen het behouden van de continuïteit van de dienstverlening. Zonder voldoende bezetting in hun behandelcentra, zouden ze hun missie om mensen te helpen herstellen van verslaving niet kunnen voortzetten.

De missie was duidelijk: het digitale tij moest worden gekeerd, en snel! De toekomst van de organisatie stond op het spel, en ze hadden een snelle, effectieve SEO-strategie nodig om het tij te keren.

klantcase e learning

Onze aanpak