Conversie KPI’s in Google Analytics

Geschreven door:
Niels Dirkse
Categorie:

Conversie KPI’s in Google Analytics

De rapporten in het Google Analytics tabblad ‘Conversie’ geven je de mogelijkheid om eigen conversies in te stellen. Wil je jouw Key Performance Indicators (KPI’s) goed monitoren? Zorg dan dat je jouw conversie KPI’s in Google Analytics goed uitdenkt en instelt (bijvoorbeeld via Google Tag Manager). Gebruik onderstaande Conversie KPI’s om te weten of jij op het juiste pad bent om succes te boeken!

Conversie KPI's in Google Analytics

Overzicht van het rapport Conversies in Google Analytics

Je ziet hieronder een screenshot van het rapport Conversies in Google Analytics. Als je bent ingelogd op Google, ga dan direct naar het overzicht door op deze link te klikken.

Rapporten 'conversies' Google Analytics

Rapporten ‘conversies’ Google Analytics

Conversies configureren in Google Analytics

Geen enkel bedrijf en website zijn hetzelfde. Daarom zal je conversies zelf moeten configureren in Google Analytics. Specifieke acties die een bezoeker op jouw website volbrengt, kan je instellen als een doel. Het aantal doelen dat behaald wordt, is zodoende een SEO KPI.

Om conversies te configureren voor onze klanten werken wij altijd met twee Google-producten. Het gaat om Google Tag manager en Google Analytics. Heb je hulp nodig bij het instellen van conversies? Laat ons je helpen.


Conversies handmatig configureren in Google Analytics

Je moet conversies handmatig configureren in Google Analytics

1. Aantal clicks op een telefoonnummer

Steeds meer grote organisaties maken het moeilijker om een telefoonnummer te vinden als gebruiker. Dat is een prima keuze als het doel zo veel mogelijk communicatie te standaardiseren en af te vangen via chatbots en FAQ-secties. Toch zal de gemiddelde MKB-er veel baat hebben bij het correct vermelden van telefoonnummers én meten van het aantal clicks hierop. Dit staat niet standaard ingesteld in Google Analytics, dus dit zal je handmatig moeten doen. Je kunt dit ook door ons laten