Inhoudsopgave

Geschreven door: Niels Dirkse

Waarom zou je een freelance online marketeer inhuren?

Elke organisatie heeft (online) marketing nodig om zichzelf te kunnen onderscheiden van concurrentie en om in beeld te komen bij potentiële klanten. Je kunt zelf met je online marketing aan de slag gaan, of iemand in dienst nemen. Een andere optie is om online marketing (deels) uit te besteden en een freelancer in te huren. Waarom zou je een freelance online marketeer inhuren? In deze blog lees je 5 redenen.

Waarom zou je een freelance online marketeer inhuren?

Waarom zou je een freelance online marketeer inhuren? 5 redenen

[lwptoc numeration=”none”]

Redenen om een freelance online marketeer in te huren

Of je nou zelf je verantwoordelijk bent voor je online marketing of je iemand aanstuurt, overweeg de volgende redenen om een freelancer in te huren:

Kennis

Een ding is zeker: online marketing is altijd in beweging. Kennis van vandaag kan morgen alweer achterhaald zijn. Een goede freelance online marketeer houdt zijn kennis up-to-date over de laatste ontwikkelingen in zijn vak. Door deze kennis te combineren met goed marktonderzoek weet hij jouw doelgroep te bereiken.

Tip: Je kunt als (online) marketeer niet van alles verstand hebben. Je kunt daarom op zoek een freelancer die jouw kennis en capaciteiten aanvult. Als je zelf al SEA-activiteiten oppakt, kan je SEO uitbesteden.

Nice to Lead You background image

Focus

Door het inhuren van een freelance online marketeer bespaar je tijd. Deze tijd kan je gebruiken om jezelf te focussen op jouw eigen werk. Natuurlijk zal je de freelancer wel goed moeten instrueren. Maar zeg nou eerlijk: wat voelt er nou beter dan werk met een gerust hart delegeren aan iemand die verstand van zaken heeft?

Frisse blik

Een online marketeer kan je helpen je visie te verbreden en verder te kijken dan die welbekende tunnel. Zo wordt jouw online marketingaanpak naar een hoger niveau getild. Als je een freelance online marketeer inhuurt, krijg je een frisse blik op je online marketingaanpak.

Laat je (freelance) online marketeer ook je website KPI’s in Google Analytics bekijken. Op die manier krijg je zicht op jouw online succes.

Flexibiliteit

In tegenstelling tot vast personeel, zit je bij een freelancer nergens aan vast. Een freelance online marketeer vangt de pieken (drukte, nieuwe projecten) voor je op, maar neemt ook afstand als je daar (financieel) behoefte aan hebt. Dat laatste is handig als je wilt snijden in de kosten, zeker ten tijde van het coronavirus. Je kunt op ieder gewenst moment afscheid nemen. Een freelancer heeft hier geen probleem mee, dat is het risico van het (mooie en dynamische) vak!

Tip: De praktijk wijst uit dat een vaste marketeer/afdeling goed kan samenwerken met een freelancer. Is jouw marketingafdeling op zoek naar tijdelijke ondersteuning? Houd deze optie dan in gedachten.

Kosten

Ben je goedkoper uit met het inhuren van een freelancer in plaats van een vaste (parttime/fulltime) online marketeer? Soms wel! Zeker als het gaat om korte termijn projecten is een freelancer inhuren vaak goedkoper dan een vaste medewerker. Een freelance online marketeer kan vaak snel schakelen. Het starten van een project hoeft dan niet veel tijd te kosten. Om nog maar niet te spreken over alle bijdragen en reserveringen die je moet betalen voor je vaste medewerkers.

Ook qua boekhouding ben je beter af met een freelancer

Ook qua boekhouding ben je beter af met een freelancer…

Conclusie

Er zijn verschillende redenen om een freelance online marketeer in te huren. Je bent flexibel, zit nergens aan vast, je krijgt een kwalitatieve, frisse blik op jouw online marketing en bent – zeker op korte termijn – goedkoper uit dan wanneer je een vaste medewerker aanneemt.

Meer weten?

Freelance online marketeer inhuren?

Wil jij een boost geven aan jouw (online) marketing of SEO-strategie? Laat iets van je horen. Ik vind het leuk je te helpen!

Laat je gegevens achter

Of bel +31613512770 voor meer informatie.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Geschreven door: Niels Dirkse

Delen: