Inhoudsopgave

Geschreven door: Niels Dirkse

Dus je wilt SEO leren? Dat is een hele slimme keuze! Met SEO, of zoekmachine optimalisatie, zorg je dat jouw website online goed gevonden kan worden door jouw doelgroep. Om dit te realiseren zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Maar waar moet je beginnen? We vertellen je hier wat SEO is, waarom het zo belangrijk is en natuurlijk hoe je het kunt leren! Lees snel deze tips die wij vanuit onze rol als SEO bureau hebben opgesteld.

Wat is SEO?

SEO is de afkorting van “Search Engine Optimization” en wordt in het Nederlands zoekmachine optimalisatie genoemd.

SEO omvat alle handelingen (optimalisaties) die je verricht om jouw website beter vindbaar te maken in zoekmachines. Dit noemen we ook het verbeteren van de ‘organische vindbaarheid’.

Veel succesvolle organisaties zetten zich in om de vindbaarheid van hun website te vergroten in zoekmachines zoals Google, DuckDuckGo en Bing.

Bij SEO gaan we uit van drie belangrijkste pijlers:

  • Content
  • Techniek
  • Autoriteit

Op basis van deze principes kun je optimalisaties aan je website uit te voeren. Wil je hier meer over lezen? Lees dan hier verder over SEO!

Hoe kan ik SEO leren?

Je wilt natuurlijk te weten komen: hoe leer je SEO? Om die vraag te beantwoorden is het belangrijk om het volgende te begrijpen: SEO is een vakgebied dat constant in ontwikkeling is. Dit is logisch, want zoekmachines brengen jaarlijks tot wel honderden wijzigingen aan in hun algoritme. Dit betekent dat je snel moet anticiperen op ontwikkelingen en niet te lang kunt stilstaan.

Tip! Breng je zoekmachine optimalisaties snel in praktijk

Het belangrijkste is dat je de lessen die je leert over SEO snel in praktijk brengt. Op die manier krijg je meer ‘feeling’ in het vakgebied. Zo loop je zeker in het begin waarschijnlijk tegen wat moeilijkheden aan. Denk maar eens aan begrippen als als: robots.txt, sitemaps.xml of 404-codes. Weet jij wat ze betekenen? Ook het praktische gedeelte kan ingewikkeld zijn: hoe zorg je ervoor dat je jouw meta beschrijvingen op je pagina krijgt?

Bij Nice to Lead You kennen wij al deze begrippen als geen ander. Logisch, want als SEO bureau is dit ons vak! Vind jij heel het SEO-vakgebied te ingewikkeld of heb je graag wat begeleiding? Je kunt ook jouw SEO uitbesteden. Dan heb je er totaal geen omkijken naar!

Kennis opdoen

Je kunt artikelen en blog posts lezen (zoals deze!), YouTube video’s bekijken, of een online cursus volgen. Google heeft zelf een hoop materiaal gebundeld in Google Search Central. Dit kan een uitstekend zijn startpunt voor jouw SEO-reis.

Het maakt niet uit hoe je SEO wilt leren, het belangrijkste is om te beginnen! Hoe sneller je begint met SEO op jouw website, hoe sneller je resultaten zult zien. Je zult heus wel eens wat schommelingen zien in de zoekresultaten. Maar zolang je er altijd naar streeft om jouw website zo (inhoudelijk) sterk mogelijk te maken, dan ben je op het juiste pad.

Waarom is SEO belangrijk?

SEO zou een belangrijk onderdeel moeten zijn van elke online marketingstrategie. Het is een van de meest effectieve manieren om organisch verkeer naar jouw website te leiden en kan zorgen voor hogere conversiepercentages. De reden hiervoor is dat mensen specifiek ‘op zoek’ zijn in zoekmachines naar informatie. Als jij die informatie aantrekkelijk en overzichtelijk kunt aanbieden, dan heb je een streep voor in het aankoopproces van jouw potentiële klant.

Waarom zou ik SEO moeten leren?

Als je een website hebt, dan moet je willen dat mensen deze bezoeken! SEO kan worden gebruikt om de zichtbaarheid van jouw website te verbeteren en meer bezoekers aan te trekken. Door te leren hoe je jouw website kunt optimaliseren voor zoekmachines, kunt je de kans vergroten dat jouw website wordt weergegeven als een top resultaat wanneer mensen zoeken naar zoekwoorden die gerelateerd zijn aan jouw bedrijf. Dit betekent meer verkeer naar jouw site, en meer potentiële klanten voor jouw bedrijf.

Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het leren van SEO!

SEO kan een lastige taak lijken, maar zeker kleinere websites hebben al veel baat bij de toepassing van basis SEO. Met een beetje tijd en moeite, kan iedereen de basis van SEO leren. Neem contact met ons op als je hulp wilt of jouw SEO gewoon liever uit handen geeft. We helpen natuurlijk graag!

Geschreven door: Niels Dirkse

Categorieën: SEO
Delen: