Case: meer websitebezoekers in een kleine niche

Hoe krijg je als kleine, beginnende website meer bezoekers in een hele specifieke niche? Dat was in een notendop het vraagstuk dat Testlearning ons voorlegde. In deze casebeschrijving lees je meer over onze aanpak en werkwijze.

Nicetoleadyou 6003823 rotated Nice to Lead You

De klant

Klantprofiel:

Testlearning specialiseert zich in testopleidingen rond softwaretesten en -kwaliteit via e-learning. Hun platform richt zich op het onderwijzen van diverse softwaretesttechnieken, waaronder bekende methoden zoals TMAP of TPI.

Platformmogelijkheden:

Binnen het e-learning platform kunnen cursisten niet alleen kennis opdoen, maar ook actief communiceren met hun docent. Dit zorgt voor een dynamische leeromgeving waarin directe feedback op antwoorden mogelijk is en waar cursisten hun eigen aantekeningen kunnen bijhouden. Het systeem biedt flexibiliteit voor zowel beginners als gevorderde softwaretesters. Met een 24/7 toegankelijkheid kunnen cursisten leren wanneer het hen uitkomt, op elk apparaat van hun keuze.

Technische specificaties:

Voor hun website en het e-learning platform vertrouwt Testlearning op Plate’s multisite CMS. In deze samenwerking hebben wij de leiding genomen over de website met als primair doel de online vindbaarheid te versterken.

De uitdaging

Er zijn twee grote uitdagingen binnen deze case.

Veel SEO-concurrentie in een niche markt

Enerzijds is er veel concurrentie, anderzijds gaat het echt over een niche markt. Dat betekent dat er relatief weinig zoekopdrachten zijn naar de onderwerpen van Testlearning. En als iemand dan toch een zoekopdracht in Google plaatst, dan bestaan er al verschillende websites die maar al te graag het verkeer binnenhalen.

Volledig nieuwe website-URL

Bovendien was het voor ons een uitdaging omdat Testlearning een volledig nieuwe website-URL had. Google heeft tijd nodig om een website ’te leren kennen’ (lees: te begrijpen waar een website over gaat). Dat betekent dat we in het begin geduld moesten hebben op het vlak van resultaten. We zijn aan de slag gegaan met het schrijven van ijzersterke content om de online vindbaarheid en het aantal bezoekers van de website te vergroten en verhogen.

klantcase e learning

Onze aanpak