Case: meer websitebezoekers in een kleine niche

Hoe krijg je als kleine, beginnende website meer bezoekers in een hele specifieke niche? Dat was in een notendop het vraagstuk dat deze klant ons voorlegde. In deze casebeschrijving lees je meer over onze aanpak en werkwijze.

Nice to Lead You

De klant

Deze klant biedt e-learning software aan voor het volgen van opleidingen op het gebied van testen en kwaliteit in een digitale leeromgeving. Via de e-learning software leer je over verschillende software testtechnieken. Binnen de software is er ruimte om te communiceren met de docent, feedback te ontvangen op de gegeven antwoorden en aantekeningen te maken. De opleiding is geschikt voor zowel startende als gevorderde softwaretesters. De e-learning modules zijn 24/7 beschikbaar. Je kunt dus een training volgen op ieder gewenst moment op ieder apparaat.

De uitdaging

Er zijn twee grote uitdagingen binnen deze case.

Veel SEO-concurrentie in een niche markt

Enerzijds is er veel concurrentie, anderzijds gaat het echt over een niche markt. Dat betekent dat er relatief weinig zoekopdrachten zijn naar de onderwerpen van deze klant. En als iemand dan toch een zoekopdracht in Google plaatst, dan bestaan er al verschillende websites die maar al te graag het verkeer binnenhalen.

Volledig nieuwe website-URL

Bovendien was het voor ons een uitdaging omdat de klant een volledig nieuwe website-URL had. Google heeft tijd nodig om een website ’te leren kennen’ (lees: te begrijpen waar een website over gaat). Dat betekent dat we in het begin geduld moesten hebben op het vlak van resultaten. We zijn aan de slag gegaan met het schrijven van ijzersterke content om de online vindbaarheid en het aantal bezoekers van de website te vergroten en verhogen.

klantcase e learning

Onze aanpak