Zoektermenonderzoek – Hoe doe je dat?

 

Meer verkeer op je website door uit te vinden op welke termen mensen zoeken

 

Een goed zoektermenonderzoek helpt je te achterhalen hoe potentiële klanten op zoek gaan naar informatie op zoekmachines (Google). Voor veel websites is het niet genoeg om simpelweg in je eigen taalgebruik (jargon) te schrijven richting bezoekers. Integendeel, een goed zoektermenonderzoek helpt je inzicht te krijgen waar mensen naar zoeken. Als je hier met het schrijven van teksten rekening mee houdt, haal je dus heel gericht verkeer naar je website. Deze blog gaat daarom in op de vraag: Hoe doe je zoektermenonderzoek?

 

Zoektermenonderzoek
Zoektermenonderzoek helpt je de juiste woorden te achterhalen

 

Wat zijn zoektermen?

 

Als je online ergens naar op zoek bent, dan ga je naar Google. Je tikt bepaalde zoektermen (zoekwoorden) in en laat de zoekalgoritmes zijn werk doen. Als Google-gebruiker wil je het resultaat te zien krijgen waar je naar op zoek bent. Je hoopt dus dat de termen die je intikt, overeenkomen met de webpagina’s die Google vindt.

 

Een zoekterm invullen kan je helpen bij zoektermonderzoek
Een zoekterm invullen kan je helpen bij zoektermonderzoek

 

Zoektermenonderzoek – hoe doe je onderzoek naar zoektermen?

 

Een voorbeeld

 

Stel je voor. Je bent een bloemist in Amsterdam en je wilt bloemen verkopen. Je kunt daarom allerlei webpagina’s op je website aanmaken. Variërend van zonnebloemen tot klaprozen. Verplaats je nu eens in de schoenen van een potentiele klant op Google. Gaat ieman