Leads genereren via SEO

Geschreven door:
Niels Dirkse
Categorie:

Het aantrekken en genereren van nieuwe leads door middel van advertenties kan veel geld kosten. Zo kan adverteren op Google (SEA) namelijk erg duur zijn en er bestaat vaak erg veel concurrentie op hoogwaardige en goede zoekwoorden. Het is dan ook een goed idee om andere manieren te zoeken. Zo kan je goede leads genereren via SEO (zoekmachineoptimalisatie)!

Dit artikel leert jou hoe je leads kunt genereren via SEO

SEO inzetten om leads te genereren

Het inzetten of uitbesteden van SEO is niet iets wat je zonder doel doet. Integendeel, SEO is geen doel op zich, maar een middel dat je inzet om een doel te bereiken. Voor bedrijven die actief zijn in het business-to-business-segment (b2b), is leads genereren via SEO een goede optie. Echter wordt SEO vaak over het hoofd gezien wanneer we het hebben over leadgeneratie. Dit artikel gaat in hoe je SEO kunt inzetten om het aantal websitebezoekers te verhogen en leads aan te trekken op een organische manier.

Wat zijn leads?

Is jouw bedrijf actief in de B2B, dan is het essentieel om met de juiste mensen in contact te komen. Je kunt online marketing inzetten om in contact te komen met deze mensen. Een lead is een persoon die behoort tot de doelgroep van jouw merk of bedrijf en interesse toont in jouw producten, maar nog niet is overgegaan tot een aankoop. Vaak zijn leads mensen die een formulier hebben ingevuld op je website,